Organizacija kluba


Tekmovalne selekcije kluba:

Članska ekipa 

Kadetska ekipa

Starejše pionirke A

Starejše pionirke B

Mlajše pionirke A

Mlajše pionirke B

Vsi aktivisti v društvu imajo dolga leta košarkarskih izkušenj in imajo trajne licence za treniranje mladih in se hkrati tudi stalno košarkarsko izobražujejo na seminarjih, ki jih organizira Košarkarska zveza Slovenije.

Košarkarska šola Felix Zasavje:

Z vstopom otroka v proces šolanja, ima le-ta možnost udejstovanja v košarkarski šoli, ki jo v obliki krožka na osnovnih šolah ponuja ŠD Felix. Krožek je namenjen dekletom od prvega do petega razreda in poteka v sklopu šole. V kolikor se pri dekletih na krožkih pojavi želja po resnem in sistematičnem treniranju košarke, imajo možnost se vpisati v tekmovalno selekcijo, ki zajema dekleta z vseh šol.

Športne dvorane in telovadnice

polaj

Športna dvorana Polaj Trbovlje

portna_dvorana_zagorje_001

Športna dvorana Zagorje

ostrbovlje

Telovadnica OŠ Trbovlje

Cilj kluba

V našem kluba smo mnenja, da je šport učinkovito sredstvo za privzgajanje pozitivnih osebnostnih vrednot. Zato otroke učimo kolektivnosti, poštenosti, prijateljstva, požrtvovalnosti, delavnosti, iskrenosti, reda, discipline …

Šport otroka nauči delovnih navad, odgovornosti, premagovanja težav in samodiscipline in tudi samozavesti. Skozi tekmovanja se mora naučiti premagovati tremo in dokazati svoje znanje točno takrat, ko je to potrebno. Nešteto dobrih lastnosti otrok odnese iz športa, zato je pomembno, da ga vanj vključujemo. Nešteto znanj, pravilno usmerjen osebnostni razvoj in predvsem uživanje skozi športno aktivnost so glavni aduti otrokovega ukvarjanja s športom. Tudi če otrok nikoli ne doseže vrha, smo vanj posejali seme, ki bo klilo v žito še mnoga leta kasneje. Če se bomo tega zavedali, bomo delali otrokom dobro in jim omogočali, da skozi šport dozorijo v zrele in uspešne odrasle ljudi.

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix