Ekipa Felix Zasavje je v 17. krogu ŽEL – Ženske Extra Lige v telovadnici OŠ Trbovlje gostila ekipo ŽKD Ledita, lanskoletne prvakinje mednarodne lige. Po dobrem začetku zasavskih košarkaric so igralke Ledite uspele upravičiti vlogo favorita na tekmi in slaviti s končnim rezultatom 58 proti 71.

ŽEL – Ženska Extra Liga, FELIX ZASAVJE – ŽKD Ledita 58:71 (18:15, 11:15, 13:23, 16:18)

Strelke za Felix Zasavje: Tjaša Erman 18, Lucija Guzaj 9, Semra Huremkič 8, Kim Žibert 6, Lea Bartelme 4, Maša Božjak 4, Maja Avbelj 4, Neža Celestina 3 in Špela Kosem 2

Gostujoče košarkarice so bolje otvorile tekmo, izkoristile strelsko neučinkovitost domačink ter povedle z rezultatom 7 proti 0. V naslednjem napadu pa so tudi igralke Felix Zasavje dosegle prvi koš na tekmi, iz protinapada je bila uspešna Lucija Guzaj. Zadnje štiri minute zadnje četrtine so potekale povsem po željah domače ekipe, saj so domače igralke z delnim rezultatom 14 proti 2 prevzele vodstvo na tekmi in prva četrtina se je končala s prednostjo 3 točk. Po dveh zaporedno doseženih koših so prednost v drugi četrtini ponovno prevzele Domžalčanke, preostanek četrtine pa je potekal v izmenjavi ekip v vodstvu za minimalno prednost, ob polčasu pa so vseeno vodile nasprotnice z minimalno prednostjo 29 proti 30. V tretji četrtini so Zasavke nekoliko popustile v obrambi, kar so igralke Ledite uspešno izkoristile in si priborile prednost 11 točk pred zadnjo četrtino. V zadnji četrtini so domače igralke poskušale ponovno uloviti rezultatski priključek, vendar so Domžalčanke uspešno nadzorovale prednost iz tretje četrtine in tekma se je končala z zmago ekipe Ledita. V naslednjem krogu, ki bo hkrati tudi zadnji krog rednega dela lige, se bodo Zasavke odpravile na gostovanje h ekipi Pomurje, ki bo letos tudi organizator zaključnega turnirja najboljših štirih ekip.

Izjava igralke Lucije Guzaj: “Danes smo odigrale tekmo proti ekipi iz Domžal. Glede na to, da je ekipa Ledita uvrščena na zaključni turnir, smo se držale zelo dobro. V prvem polčasu smo uspele držati stik z nasprotno ekipo, nato pa nam je zmanjkalo borbenosti in časa za morebitno presenečenje. Čestitam vsem soigralkam in pa tudi nasprotnicam za dobro odigrano tekmo.”

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix