V soboto, 5.10.2019, bo članska ekipa Felix Zasavje pričela svojo 4. zaporedno sezono v mednarodni Extra Ligi. Tokrat se bo zasavska ekipa opravila na gostovanje v Šmarje pri Jelšah, kjer se bo ob 18. uri pomerila proti domači zasedbi.

Članska ekipa Felix Zasavje v sezoni 2019/20

Članska ekipa Felix Zasavje bo v novo sezono krenila z nekaj novimi igralkami. V vrste zasavskega kluba se vračajo igralke, ki so bile košarkarsko vzgojene prav v Felix Zasavje, Maja Magister, Vanja Stanojević in Lara Sevšek. Poleg povratnic v vrste kluba, pa bo letos za člansko ekipo igrala tudi Barbara Brucci. 185 centimetrov visoka igralka, ki igra na poziciji centra, bo tako prvo sezono nastopala za Felix Zasavje. Verjamemo, da bo 28 – letna košarkarica v naslednjih letih pomemben člen članske ekipe.

Žreb je določil, da bodo Zasavke gostovale v tujini v 3., 5. in 7. krogu

Letos bo članska ekipa v mednarodni Extra Ligi odigrala 14 tekem in se med 8 člansko konkurenco borila za nastop na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip lige. Trikrat bodo naše igralke odšle na gostovanje v tujino. Prvič že 9.11.2019, kjer se bodo na avstrijskem koroškem pomerile proti ekipi Koš Celovec, naslednjo gostovanje bo 7.12.2019, ko bo naša ekipa gostovala na Reki na Hrvaškem pri ekipi FSV Rijeka ter zadnje gostovanje v tujini bo prva tekma v letu 2020, ko bo Felix Zasavje gostoval v Italiji v mestu Milje pri ekipi Interclub Muggia.

Kapetanka Tjaša Muhovic: “V soboto se za članice začenja nova sezona, v prvi tekmi odhajamo v Šmarje pri Jelšah, s katerimi smo lani končale sezono. Punce smo dobro trenirale, ekipa se je malo prevetrila, upamo na dobro tekmo in uspešno sezono, brez poškodb.”

Igralka Lucija Guzaj: “1. krog tekmovanja bomo odigrale v gosteh z ekipo Jelša Šmarje. Ekipo že zelo dobro poznamo, zato vemo da bo potrebno ogromno borbenosti. Nasprotna ekipa nam je zelo enakovredna, zato mislim, da bo tekma zelo napeta. Naša ekipa ima v tej sezoni nekaj okrepitev in upam, da nam bo uspelo to sezono otvoriti z zmago.”

Trener Miha Bučalič: “Tokrat bomo v sezono krenili z ekipo katero sestavljajo igralke, ki ponosno in z veseljem nosijo dres zasavskega kluba. Prav to je lahko ključ do uspeha, kot je odmevnejši rezultat v mednarodni konkurenci. Gremo iz tekme v tekmo in če bo priložnost za uvrstitev na zaključni turnir jo bomo vsekakor izkoristili. Že na prvi tekmi v Šmarjah bomo storili vse kar je v naši moči, da presenetimo domačo ekipo in zabeležimo prvo zmago v sezoni.”

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix