Starejše pionirke Felix Zasavje so imele v tem tednu dve tekmi državnega prvenstva. V četrtek so v Športni dvorani Polaj gostile ekipo Pomurje iz Murske Sobote, nedeljo pa so se odpravile na gostovanje v Maribor. Prekmurke so bile v četrtkovi tekmi boljše od Zasavk z rezultatom 60 proti 50, igralke Felix Zasavje pa so do zmage v Mariboru prišle s končnim rezultatom 47 proti 67.

FELIX ZASAVJE – Pomurje 50:60 (10:13, 14:14, 13:9, 13:24)
Strelke za Felix Zasavje: Maša Holešek 11, Maša Božjak 11, Kim Žibert 6, Lea Bartelme 6, Pia Razboršek 6, Tjaša Erman 5, Maja Avbelj 3 in Eva Čop 2

Po slabši predstavi Zasavk na gostovanju v Slovenskih Konjicah se igralke Felix Zasavje tudi na domači tekmi proti ekipi Pomurje niso uspele zbrati in pokazati svojo pravo predstavo. Prekmurke so izkoristile bledo igro Zasavk in po zaslugi odločnejše igre v zadnji četrtini prišle do zmage.

Maribor Bele – FELIX ZASAVJE 47:67 (17:27, 14:10, 7:20, 9:10)
Strelke za Felix Zasavje: Tjaša Erman 22, Pia Razboršek 20, Semra Huremkič 9, Maša Božjak 7, Lea Bartelme 4, Eva Čop 3 in Maja Avbelj 2

Po udeležbi na sobotnem mednarodnem novoletnem turnirju v Novem mestu je bil že naslednji dan čas za novo tekmo državnega prvenstva. Tokrat je bilo na vrsti gostovanje v Mariboru. Zasavke so že v prvi četrtini uspele prevzeti vajeti igre v svoje roke. Po zaslugi razpoložene igre v napadu so dobile prvo četrtino z rezultatom 17 proti 27. V drugi četrtini so se Mariborčanke malo približale, vendar so Zasavke v tretji četrtini z dobro igro v obrambi povečale razliko na 19 točk. Z zbrano igro v zadnji četrtini so Zasavke tekmo suvereno pripeljale do zmage.

Izjava igralke Hane  Husič:“Danes smo igrale proti Mariboru in znova smo zmagale. Igrale smo zelo borbeno in z veliko željo. Upamo, da bomo tako sezono tudi nadaljevale.”

Izjava igralke Maše Božjak:“Danes smo odigrale tekmo U15 v Mariboru. Začele smo zelo dobro, izvedle smo veliko protinapadov. Ta tempo smo obdržale celo tekmo, čeprav smo izgubile veliko žog. Igrale smo super obrambo in imele še boljše tranzicije. Prepričljivo smo dosegle prvo zmago v drugem delu.”


Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix