V nedeljo, 6.5.2018, je v Murski Soboti potekal še drugi del zaključnega turnirja za najboljše štiri ekipi v kategoriji starejših pionirk v sezoni 2017/18. Zasavske košarkarice so se v tekmi za tretje mesto pomerile z domačo ekipo Pomurje in jo premagale z rezultatom 54 proti 49, v finalu pa so bile igralke Ilirije boljše od Triglava z rezultatom 68 proti 67.

Tekma za 3. mesto:

Pomurje – FELIX ZASAVJE 49:54 (14:11, 11:16, 6:13, 18:14)

Ekipa Felix Zasavje: Hana Husič, Maja Avbelj, Neža Celestina, Lea Bartelme, Kim Žibert, Semra Huremkič, Maša Božjak, Eva Čop, Saša Primožič, Maša Holešek, Sara Vodlan, Tjaša Erman in Lucija Mejač

Po porazu ekipe Felix Zasavje na polfinalni tekmi proti Triglavu je bila v nedeljo, 6.5.2018, na sporedu še tekma za tretje mesto proti ekipi Pomurja, ki je v petek morala priznati premoč Iliriji. V uvodnih minutah tekme se je poznala nervoza pri igralkah obeh ekip, tako da je bil prvi koš iz igre dosežen šele v četrti minuti, ko je ekipa Felix Zasavje po zadetem metu Tjaše Erman povedla s 3 proti 1. Nadaljevanje četrtine je potekalo v znamenju izenačene igre, domačinke pa so si v zadnji minuti uspele priigrati manjšo prednost, tako da je bil rezultat po prvih desetih minutah 14 proti 11.

Zasavke so uspele rezultat izenačiti že po dobri minuti druge četrtine, ko je bila za tri točke uspešna Lea Bartelme, nato pa je ponovno sledila izenačena igra, v kateri si nobena ekipa ni uspela ustvariti večje prednosti, po zadetih prostih metih v zadnji minuti prvega polčasa pa je Tjaša Erman postavila končni rezultat prvega polčasa, ki so ga dobile gostujoče igralke za 2 točki. Odločilno prednost so si Zasavke priigrale v tretji četrtini, ko so pri rezultatu 31 proti 29 naredile delni rezultat 7 proti 0 in si prvič na tekmi ustvarile malo večjo prednost. V zadnjo četrtino so igralke Felix Zasavje vstopile s prednostjo 9 točk, ki so jo po zadeti trojki Maje Avbelj v drugi minuti povišale na 13 točk, nato pa je sledilo še polaganje Semre Huremkič za 15 točk naskoka. Ekipa Pomurja je v zadnjih minutah tekme še poskusila izničiti prednost Zasavk, vendar jim to ni uspelo, tako da so se igralke Felix Zasavje veselile še 20. zmage v sezoni ter osvojitve končnega tretjega mesta v državnem prvenstvu. V najboljšo peterko prvenstva je bila kot predstavnica Felix Zasavje izbrana Tjaša Erman.

V sezoni 2017/18, ki se je zaradi sodniške stavke pričela z dvomesečno zamudo in je bila posledično zaradi natrpanega urnika tekem občutno bolj naporna, so Zasavke odigrale 26 tekem. Po zanesljivih šestih zmagah v prvem delu tekmovanja je sledila serija treh zaporednih porazov v mesecu decembru, vendar so se igralke Felix Zasavje uspele dvigniti in so v nadaljevanju zabeležile kar 9 zaporednih zmag, v tem obdobju so Zasavke premagale tudi kasnejše državne prvakinje, ekipo Ilirije, ki je takrat doživela edini poraz v sezoni. V zadnjem delu rednega dela tekmovanja so Zasavke zabeležile 4 zmage in 2 poraza in v zaključne boje vstopile iz tretjega mesta, tako da so se v polfinalu pomerile z drugouvrščenim Triglavom.

Ekipa Felix Zasavje pa ni bila aktivna samo v državnem prvenstvu, ampak si je izkušnje v tej sezoni nabirala tudi na mednarodnih turnirjih. V mesecu septembru je pionirska ekipa odlično zastopala klubske barve na kadetskem turnirju v Županji na Hrvaškem, kjer so osvojile 2. mesto. Sledil je turnir Pityke Cup v madžarskem mestu Nagykörős, kjer so bile Zasavke prve. Prav tako prvo mesto pa so igralke Felix Zasavje osvojile na mednarodnem božično-novoletnem turnirju v Novem mestu. V mesecu februarju so bile pionirke še drugo leto zapored vabljene na turnir Bochnia Cup na Poljskem, kjer so v letošnjem letu osvojile prvo mesto. Zadnji mednarodni turnir pa je potekal aprila v mestu Wasquehal v Franciji, kjer je zasavska ekipa osvojila 3. mesto.

Fotografije: Denis Čeh, ŽKK Pomurje

 

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix