Po ponedeljkovi zmagi na Polaju je mlajše pionirke danes čakala povratna tekma pokalnega tekmovanja v Celju. Zasavke so na današnji tekmi sicer morale priznati premoč Celjankam, vendar so zaradi prednosti iz prve tekme zmagovalke v skupnem rezultatu in napredujejo v polfinale.

Cinkarna Celje A – FELIX ZASAVJE 51:42 (10:15, 17:3, 9:15, 15:13)

Strelke za Felix Zasavje: Kim Žibert 19, Lea Bartelme 9, Sara Vodlan 7 in Lucija Mejač 7

Ekipa Felix Zasavje si je na ponedeljkovi tekmi, ki so jo dobile z rezultatom 50 proti 39, priborila lepo popotnico pred povratno tekmo v Celju. V prvi četrtini so bile Zasavke ponovno dobro razpoložene in si v prvih minutah tekme ustvarile prednost 15 proti 6. V nadaljevanju so domačinke zaigrale odločneje in v drugi četrtini tekme prevzele prednost. V tretji četrtini so se Zasavke ponovno nekoliko približale, vendar niso uspele narediti rezultatskega priključka. V zadnji četrtini so Celjanke ponovno prevzele pobudo in prednost je nekaj minut do konca tekme znašala že visokih 14 točk. V zadnji minuti tekme so Zasavke uspele doseči nekaj hitrih košev, ki so zagotovili napeto končnico. V zadnjih sekundah so domačinke naredile osebno napako nad Kim Žibert, ki je zadela oba prosta meta in postavila končni rezultat povratne tekme. V polfinalu se bodo Zasavke pomerile z ekipo, ki jo bo določil žreb.

Izjava igralke Ajde Tomšič:“Prvo četrtino smo igrale zbrano. Dosegle smo kar nekaj košev, potem pa se je drugo četrtino vse spremenilo. Dobile smo kar nekaj košev in nismo bile več v prednosti. Tretjo četrtino smo spet igrale bolj slabo, vendar še vedno borbeno. V obrambi smo malo popustile, ampak se je zadnjo četrtino v redu izteklo. Izgubile smo za 9 točk, vendar smo v ponedeljek zmagale za več. In tako smo prišle naprej.”


Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix