Mlajše pionirke Felix Zasavje so se v soboto, 6.1.2018, v Športni dvorani Polaj v Trbovljah na drugem turnirju drugega dela tekmovanja državnega prvenstva za mlajše pionirke pomerile z Domžalami in Cinkarno Celje Laško. Zasavke so bile na obeh tekmah boljše od nasprotnic, na prvi tekmi so premagale Domžalčanke z rezultatom 69 proti 28, na drugi tekmi pa so še četrtič v tej sezoni premagale Laščanke z rezultatom 57 proti 30.

FELIX ZASAVJE – Domžale 69:28 (29:8, 16:2, 10:8, 14:10)

Strelke za Felix Zasavje: Lea Bartelme 15, Kim Žibert 12, Lucija Mejač 12, Julija Potrbin 12, Sara Vodlan 11, Gaja Glažar 3 in Klara Celestina 2

Na prvi tekmi turnirja so se mlajše pionirke Felix Zasavje pomerile proti ekipi Domžale. Že po nekaj minutah tekme so Zasavke povedle z visoko razliko, tako se je prva četrtina končala z rezultatom 29 proti 8. V drugi četrtini so igralke Felix Zasavje nadaljevale v podobnem ritmu in z dobro igro v obrambi prednost še povečale. V drugem polčasu so domačinke ohranile prednost iz prvega polčasa in tekmo mirno pripeljale do konca.

FELIX ZASAVJE – Cinkarna Celje Laško 57:30 (21:4, 13:9, 6:10, 17:7)

Strelke za Felix Zasavje: Lea Bartelme 22, Kim Žibert 16, Lucija Mejač 8, Ajda Tomšič 4, Julija Potrbin 3, Sara Vodlan 2 in Feja Smodiš 2

Na drugi tekmi turnirja sta se med seboj pomerili obe gostujoči ekipi, na koncu so bile Laščanke boljše od Domžalčank z rezultatom 32 proti 22. Sledila je še tekma med domačo ekipo Felix Zasavje in Cinkarna Celje Laško. Zasavke so tudi tokrat že v prvi četrtini povedle z visoko razliko, ki so jo v drugem delu prvega polčasa še nekoliko povečale. V tretji četrtini so Laščanke uspele zmanjšati zaostanek na 17 točk, vendar so domačinke v zadnjem delu tekme z dobro igro dosegle zanesljivo zmago.

Izjava igralke Mie Smrekar:“Danes smo se na obeh tekmah odrezale zelo dobro. Odigrale smo tako, kot nam je naročil trener. Igralke smo izpolnile vsa pričakovanja trenerjaNa prvi tekmi smo odigrale taktično zelo dobro, na drugi pa se je mogoče malce poznala odsotnost dveh najboljših igralk, da nista igrali ves čas. S svojo igro sem zadovoljna.”

Izjava igralke Gaje Glažar: Pokazale smo, da smo ekipa in da se borimo vse za eno, ena za vse. Skozi obe tekmi zmaga ni bila vprašljiva, zato smo vse punce lahko dobile dovolj minutaže. Veselim se in komaj čakam naslednje tekme.”

 


Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix