Danes, 18.12.2017, je v Športni dvorani Polaj potekala prva tekma tretjega kroga pokalnega tekmovanja Mini pokal pionirk za mlajše pionirke. Zasavke so tokrat gostile ekipo Cinkarna Celje A, ki so jo premagale s končnim rezultatom 50 proti 39.

FELIX ZASAVJE – Cinkarna Celje A 50:39 (14:9, 2:12, 22:9, 12:9)

Strelke za Felix Zasavje: Lea Bartelme 17, Kim Žibert 9, Sara Vodlan 8, Lucija Mejač 8 in Julija Potrbin 8

Igralke Felix Zasavje so dobro začele tekmo in si že v prvi četrtini ustvarile prednost petih točk. V drugi četrtini so Celjanke prevzele pobudo in predvsem z dobro igro v obrambi uspele prevzeti vodstvo na tekmi, ob polčasu je bil rezultat 16 proti 21. V tretji četrtini se je Zasavkam odprlo v napadu in ponovno je bila rezultatska prednost na strani domače ekipe. V zadnji četrtini sta bili obe ekipi nekoliko zadržani v napadu, vendar so bile Zasavke ponovno boljše in so prednost pred nasprotnicami še malo povečale. Povratna tekma bo že v sredo, 20.12., v Celju.

Izjava igralke Julije Potrbin:“Danes smo imele z U13 pokalno tekmo proti Cinkarni Celje. Najprej smo se dobro ogrele, nato pa se je začela tekma. Prvi polčas ni bil ravno najboljši, a smo se potem potrudile v drugem polčasu. Z veliko truda smo si priigrale še eno tekmo! Vse upamo, da bomo tudi druge tekme, ki nas še čakajo v nadaljevanju dobile!”

Izjava igralke Lucije Mejač:“Prvi polčas smo igrale zmedeno, pri igri nismo bile z glavo. Skozi drugi polčas pa smo se zbrale in igrale dobro obrambo ter v napadu so padali koši. Igro smo nagradile in na koncu nam je to prineslo pomembno zmago.”


Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix