Pia Razboršek je modra zasavska bojevnica, ki se bo predstavila v tem tednu.

1. Kdaj si se začela ukvarjati s košarko? Kdo te je navdušil (prepričal), da si prišla na košarko?

S košarko sem se začela ukvarjati v drugem razredu, takrat sem bila stara 7 let. Nad košarko me je navdušil učitelj v drugem razredu , ker mi je povedal kako zabaven šport je košarka.

IMG_5713-Optimized

2. Katero številko na dresu si si izbrala? Zakaj ta številka?

Moja številka na dresu je  9 . Za to številko pa sem se odločila zato, ker jo ima tudi moja vzornica Nika Barič in je moja srečna številka.

3. Kaj na treningu se ti je do sedaj najbolj vtisnilo v spomin (kakšna zanimiva prigoda)?

Moj najljubši trening je, če  cel trening igramo med seboj.  Najbolj sem si zapomnila smešno prigodo, ko  je soigralka hotela meni med nogami podati žogo, vendar se ji je ta odbila nazaj v glavo.

IMG_4270-Optimized

4. Katere tekme se najraje spominjaš in zakaj?

Moje najljubše tekme so seveda takrat ko zmagamo. Najbolj se spominjam tekme proti Pomurju, ko smo jih z majhno razliko končno premagale.

IMG_5704-Optimized

 5. Ali si se že udejstvovala na kakšni mednarodni tekmi oziroma mednarodnem turnirju? Kateri turnir ti je ostal v najlepšem spominu? Se je morda na turnirju zgodila kakšna zanimiva/smešna prigoda?

Udeležila sem se veliko turnirjev v tujini. Zelo rada jih preživim z ekipo, bili smo že v Italiji, na Madžarskem in na Češkem. Na turnirjih se zelo veliko dogaja,  se družimo, preživljamo čas s svojimi soigralkami in se udeležujemo tekem .

IMG_0517-Optimized

6. Ali spremljaš košarko tudi po televiziji (oz. na internetu)? Katere košarkarske lige spremljaš in za katere ekipe navijaš?

Košarko spremljam tudi po televiziji, žensko slovensko reprezentanco, moške klube v Sloveniji , včasih evroligo, najpogosteje pa gledam NBA . Moj najljubši klub je Golden State Warriors .

 7. Kdo je tvoj košarkarski vzornik? Zakaj?

Moji košarkaški vzorniki v Sloveniji so Nika Barič, Eva Lisec, Maja Erkič, Luka Dončič, Goran Dragič. Moja največja vzornika pa sta  Stephen Curry in Kevin Durant IZ Golden State Warriorsov. Oba  zelo uživata v igri  in  imata najboljši občutek za met, zato sta zelo dobra strelca.

IMG_4348-Optimized

8. Kaj ti je v košarkarski igri najbolj všeč?

Najbolj od vsega so mi všeč protinapadi, ker so zelo hitri in hitro pridobiš lahek koš. Rada imam tudi napade, obrambe pa ne preveč. Vendar vem ,da brez obrambe ni napada.

IMG_5616-Optimized

 9. Kateri je tvoj najljubši (košarkarski) citat oziroma misel?

Moj najljubši citat je od LEBRONA JAMESA-  Dont be afraid of failure, this is the way to succed.  STEPHEN CURRY-  Be the best version of yourself  in anyithing you do. You dont have to live anybody elses story.

IMG_6233-Optimized


Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix