Nov teden, nova modra zasavska bojevnica. Tokrat se bo predstavila Lucija Guzaj.

IMG_0230-Optimized

1. Kdaj si se začela ukvarjati s košarko? Kdo te je navdušil (prepričal), da si prišla na košarko?

S košarko sem se začela ukvarjati pri 10ih letih. Takrat je košarko igral tudi moj starejši brat, ampak zame je bila košarka vedno šport za fante. V 5. razredu osnovne šole so vse moje sošolke začele obiskovati košarkarski krožek, enkrat sem šla z njimi in tako ostala edina, ki se še vedno ukvarja s košarko.  

2. Katero številko na dresu si si izbrala? Zakaj ta številka?

Izbrala sem si številko 11, ker jo je imel Goran Dragić na svojih nastopih za slovensko reprezentanco.

IMG_4899-Optimized

3. Kaj na treningu se ti je do sedaj najbolj vtisnilo v spomin (kakšna zanimiva prigoda)?

Najbolj se mi je vtisnilo v spomin, to, da  smo se v prejšnjih letih nekajkrat ob koncu sezone na treningih preizkusile tudi v nogometu. Zelo zanimivo je bilo gledati zagretost soigralk kljub temu da je bilo večina žog zgrešenih, zraven pa tudi ogromno padcev. Vsakič se je končalo z mislijo, da raje ostajamo pri košarki.  

4. Katere tekme se najraje spominjaš in zakaj?

Prve članske tekme v sezoni 2016/17. Ker sem zelo presegla svoja pričakovanja in pričakovanja družine.

IMG_4565-Optimized

 5. Ali si se že udejstvovala na kakšni mednarodni tekmi oziroma mednarodnem turnirju? Kateri turnir ti je ostal v najlepšem spominu? Se je morda na turnirju zgodila kakšna zanimiva/smešna prigoda?

Udeležila sem se že zelo veliko turnirjev (Češka, Italija, Bosna, Madžarska…). V najlepšem spominu mi je ostal turnir na Madžarskem, saj smo bili tam za moj rojstni dan.  Zanimivih prigod je na vseh turnirjih neskončno, tako da je težko izbrati samo eno.

IMG_4360-Optimized

6. Ali spremljaš košarko tudi po televiziji (oz. na internetu)? Katere košarkarske lige spremljaš in za katere ekipe navijaš?

Ja, ligo NBA, navijam za Cleveland Cavaliers.

IMG_4545-Optimized

 7. Kdo je tvoj košarkarski vzornik? Zakaj?

Lebron James. Všeč mi je način, kako vidi sebe in kakšen je njegov pogled na košarko. Kljub nekaterim kritikam se njegova samozavest le še poveča. Pri košarki je potrebno najprej zaupati in biti prepričan vase. Mnogi ga primerjajo z Michaelom Jordanom, ki velja za najboljšega košarkarja na planetu, sam pa pravi da je boljši od njega. Takšna samozavest je potrebna za uresničitev ciljev.

IMG_5392-Optimized

 

8. Kaj ti je v košarkarski igri najbolj všeč?

Najbolj mi je všeč, da kljub hudim telesnim in psihičnim naporom, pritiska gledalcev, staršev in trenerja vedno med igro uživam ne glede na rezultat, hkrati pa je tudi dobra sprostitev od vsakdanjega življenja.

IMG_4309-Optimized

 9. Kateri je tvoj najljubši (košarkarski) citat oziroma misel?

If you can’t handle the pain stay off the court.


Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix