Na spletni strani pričenjamo z novo tedensko rubriko – Spoznaj modro zasavsko bojevnico. Kot prva se bo predstavila Kim Žibert.

IMG_0834-Optimized

1. Kdaj si se začela ukvarjati s košarko? Kdo te je navdušil (prepričal), da si prišla na košarko?

S košarko sem se začela ukvarjati v 1. razredu. Že od nekdaj sem imela rada igre z žogo, zato sem začela igrati košarko, ker sem se hotela preizkusiti.

2. Katero številko na dresu si si izbrala? Zakaj ta številka?

Izbrala sem številko 19. Izbrala sem jo zato, ker sem imela na prejšnjem dresu pri rokometu številko 18 in sem pri košarki hotela imeti številko 19 kot nadaljevanje.

IMG_0605-Optimized

    3. Kaj na treningu se ti je do sedaj najbolj vtisnilo v spomin (kakšna zanimiva prigoda)?

V spomin se mi je najbolj vtisnila igra na zaključnem treningu sezone 2017. Pri igri si imel zavezane oči in si moral zadeti koš, ko te je nekdo usmerjal do koša.

    4. Katere tekme se najraje spominjaš in zakaj?

Najbolj se spomnim tekme v Mariboru za letnice 2005. Na tisti tekmi se mi je zdelo, da sem se zelo potrudila in da sem zelo dobro igrala.

     5. Ali si se že udejstvovala na kakšni mednarodni tekmi oziroma mednarodnem turnirju? Kateri turnir ti je ostal v najlepšem spominu? Se je morda na turnirju zgodila kakšna zanimiva/smešna prigoda?

Bila sem skoraj na vseh turnirjih samo na dveh ne. Vsi so bili zelo zabavni in uspešni. Ne morem se odločiti, kateri mi je ostal v najlepšem spominu.

IMG_5661-Optimized

    6. Ali spremljaš košarko tudi po televiziji (oz. na internetu)? Katere košarkarske lige spremljaš in za katere ekipe navijaš?

Tekme zelo rada gledam po televiziji. Najraje gledam NBA (moške). Tam navijam za ekipo Golden State Warriors. Vendar gledam tudi ostale tekme, tudi reprezentančne.

    7. Kdo je tvoj košarkarski vzornik? Zakaj?

Moj vzornik je Stephen Curry. Rada gledam njegove tekme in vedno vidim, koliko truda in borbenosti vloži v igro, kar mi je všeč.

IMG_0742-Optimized

    8. Kaj ti je v košarkarski igri najbolj všeč?

Najbolj so mi všeč prosti meti. Ker se lahko sprostiš in vržeš, ko si pripravljen, čeprav so vredni samo eno točko.

    9. Kateri je tvoj najljubši (košarkarski) citat oziroma misel?

You can’t win unless you learn how to lose.

IMG_5680-Optimized


Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix