Ekipa Felix Zasavje B je odigrala svoj prvi turnir v mednarodni pionirski ligi League Without Borders (LWB). Turnir je potekal v obmorskem italijanskem mestu Milje, ki ga je gostila domača ekipa Pallacanestro Interclub Muggia. Na turnirju je poleg naše in domače ekipe nastopila še slovenska ekipa iz Litije.

Ekipa Felix Zasavje B

Na prvi tekmi se je naša mlada ekipa pomerila proti igralk iz KK Litija. Kljub borbenosti so naše igralke morale priznati premoč nasprotnicam. Na drugi tekmi pa so se Zasavke pomerile proti domači ekipi Interclub Muggia, ki je na prvi tekmi turnirja premagala litijske košarkarice. Po pričakovanjih so italijanske košarkarice visoko premagale ekipi Felix Zasavje B. Kljub visokemu porazu pa so Zasavke prikazale borbeno igro in verjamemo, da bodo iz tekme v tekmo še napredovala.

Sproščanje pred tekmo ob morju

Zasavska ekipa je tokrat na turnirju nastopila zgolj s 8 igralkami, tako da so se tekme v Miljah registrirale z 20:0. Prepričani smo, da bo ekipa na naslednjih turnirjih nastopila z večjim številom igralk.

Igralka Alja Hudomalj: “Danes smo odigrale dve tekmi in kljub temu, da smo mlajše, smo se trudile in borile z vso močjo. Ne glede na rezultat, sem na ekipo ponosna, saj smo odigrale 2 dobri tekmi.”

Naslednji turnir Zasavke čaka že 20.10.2019, ko bodo v športni dvorani Polaj v Trbovljah gostile avstrijski UBI Graz in tržaško ekipo Tigrotti.

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix