Starejše pionirke Felix Zasavje so se odzvale povabilu ženskega košarkaškega kluba Radost na mednarodni turnir v Čakovcu na Hrvaškem. Po dobrih predstavah naših igralk so se na koncu Zasavke zasluženo veselile 2. mesto in s tem poskrbele za prvi pokal v novem letu.

Na prvi tekmi turnirja so se zasavske košarkarice pomerile proti ekipi Virovitica. Uvodna četrtina se je začela in tudi končala zelo izenačeno saj je bil rezultat 9:8 za Felix Zasavje. Predvsem v drugem polčasu so naše košarkarice zaigrale bolje v napadu in prednost je do konca tekme znašala 18 točk.

Felix Zasavje : Virovitica 58:40 (9:8, 16:12, 16:6, 17:14)

Zasavke na poti v finale turnirja

Na drugi tekmi pa so se naša dekleta pomerila proti ekipi Mladost Ivanovec. Od prve do zadnje minute tekme so naša dekleta kontrolirala potek tekme in se na koncu tudi zasluženo veselile visoke zmage z rezultatom 55:18.

Felix Zasavje : Mladost Ivanovec 55:18 (11:3, 7:5, 25:2, 12:8)

Po drugi tekmi je potekalo tudi tekmovanje v metih za tri toče in prostimi meti, kjer se je odlično izkazala naša igralka Gaja Glažar, ki je tudi postala zmagovalka v prostih metih.

Gaja Glažar – zmagovalka v prostih metih

Na zadnji tekmi turnirja so se naše igralke pomerile proti domači ekipi Radost Čakovec. Zadnja tekma je bila hkrati tudi finalna, saj je zmagovalec tekme postal tudi zmagovalec turnirja. Že začetek tekme je napovedal zelo izenačen boj in tako se je tudi končala 1. četrtina (14:14). Do polčasa so zasavske košarkarice prišle do manjše prednosti, saj so vodile z rezultatom 18:21. Rezultat je bil ponovno izenačen po 3. četrtinah (30:30). V zadnjih sedmih minutah tekme pa je v zasavski ekipi zmanjkalo moči, kar je domača ekipa s pridom izkoristila ter na koncu tudi zmagala z rezultatom 46:37.

Felix Zasavje : Radost Čakovec 37:46 (14:14, 7:4, 9:12, 7:16)

Maša Kurent – prva peterka turnirja

Na zaključku turnirja je ekipa Felix Zasavje prejela pokal za 2. mesto, Gaja Glažar pokal za zmagovalko v prostih metih ter Maša Kurent je bila izbrana v idealno peterko turnirja.

Felix Zasavje – 2. mesto na turnirju v Čakovcu

Za Felix Zasavje so na turnirju nastopile: Maša Kurent, Lucija Mejač, Zala Bajda, Eva Babič, Larisa Koren, Pija Vincek, Maruša Matovski, Sara Vodlan, Sara Špajzer, Gaja Glažar in Žana Dolenc Čučnik

Čestitke ŽKK Radost Čakovec za dobro organiziran in izpeljan turnir.

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix