Leto, ki gre počasi h koncu, si bomo na žalost najbolj zapomnili po koronavirusu. Virus in ukrepi povezani z njim so v koledarskem letu 2020 kar dvakrat prekinili vse aktivnosti v klubu. Od štirih mednarodnih turnirjev v tujini je bil izvedljiv zgolj eden, prav tako tudi sredstva z razpisov so bila nižja kot v preteklih letih. Pa vendarle je bilo tudi nekaj pozitivnih stvari. Število vseh igralk v selekcioniranih ekipah je bilo rekordno, prav tako je klub prejel veliko novih vabil na mednarodne turnirje, predvsem iz zahodnih držav.

Kronološko poglejmo, kako je potekalo leto 2020 za Felix Zasavje.

4. januar – mednarodni turnir v Čakovcu na Hrvaškem, kjer starejše pionirke osvojijo 2. mesto

11. januar – gostovanje članic na Reki (Hrvaška) v Extra Ligi. Zasavke so proti favoriziranim domačinkam morale priznati premoč z 91:51.

18. januar – turnir Zasavske lige v Zagorju. Najmlajše pionirke U9 so se odlično odrezale na turnirju, kjer niso poznale poraza.

19. januar – turnir LWB Lige v Zagrebu. Starejše pionirke so na turnirju dvakrat morale priznati premoč ekipi Istok Zagreb (Hrvaška) in Tigrotte Trieste (Italija).

24. januar – domača tekma v Extra Ligi proti ekipi Pomurja iz Murske Sobote. Članice so na tej tekmi morale priznati premoč gostujoči ekipi.

25. januar – Poraz v Zasavski ligi najmajših pionirk U11 (modra ekipa) proti ekipi Hrastnik.

31. januar – pred več kot 250 gledalci je članska ekipa v Extra Ligi po napeti končnici klonila proti ekipi Koš Celovec za dve točki. Kljub porazu je tekma bila pravi košarkarski praznik v Trbovljah.

1.februar – Poraz članic v Novem mestu z rezultatom 77:55.

2. februar – Zmaga in poraz najmlajših pionirk U9 na turnirju Zasavske lige v Trbovljah. Naše igralke so bile boljše od Zagorja ter izgubile proti Hrastniku.

5. februar – Kadetska ekipa in starejše pionirke so krenile na 900 km dolgo pot proti poljskemu mestu Bochnia, kjer je potekal mednarodni turnir.

6. februar – Ogled koncentracijskega taborišča Auschwitz.

7. februar – Prve tekme na turnirju in seveda prve zmage.

8. februar – Uradna otvoritev turnirja.

9. februar – Zaključek turnirja in vrnitev domov. Tokrat je za medaljo malce zmanjkalo športne sreče.

14. februar – Zmaga članske ekipe proti Pallacanestro Interclub Muggia iz Italije. Zasavke so zmagale z rezultatom 63:50. Odločilno prednost pa so si priigrale že do polčasa, ko so vodile za 25 točk.

15. februar – Turnir Zasavske lige za najmlajše pionirke U11 ter derbi Felix Zasavje modre proti Felix Zasavje bele.

16. februar – Gostovanje ekipe U15 v Trstu v ligi LWB. Naša ekipa je premagala ekipo Istok iz Zagreba 61:52, premoč pa je morala priznati domači ekipi Tigrotte Trieste z 67:51.

22. februar – Mednarodni turnir v Kranju. Starejše pionirke so se udeležile turnirja v Kranju, kjer so se pomerile proti kranjskemu Triglavu, Folki Borovje iz Zagreba ter kitajski ekipi Beijing Sport University.

29. februar – Starejše pionirke B ekipa je odigrala turnir na Hrvaškem v Čakovcu ter pričakovano izgubila obe tekmi (Radost Čakovec in Litija). Neuspešne pa so bile tudi najmlajše pionirke U11 na turnirju Zasavske lige v Litiji (poraz proti Litiji in Zagorju).

7. marec – Turnir Zasavske lige U11 na Polaju. Naša ekipa Felix Zasavje bele je premagala Hrastnik ter izgubila proti Litiji.

8. marec – Zmaga članske ekipe na Jesenicah. Tokrat so bile še drugič v sezoni boljše naše igralke, in sicer z rezultatom 73:70.

12. marec – Odpovedana tekma proti FSV Rijeka v Extra Ligi zaradi koronavirusa.

14. marec – Zaradi koronavirusa odpovedane vse aktivnosti v klubu.

7. april – ODPOVEDAN TURNIR EASTER OSTRAVA na Češkem.

18. maj – Nadaljevanje treningov v Trbovljah, in sicer zgolj v športni dvorani Polaj za članice, kadetinje, starejše in mlajše pionirke.

29. maj – ODPOVEDAN TURNIR WIT 2020 v Franciji.

1.junij – Nadaljevanje treningov v Zagorju (na zunanjem igrišču) in v Trbovljah za najmlajše pionirke U11 in U9.

5. junij – S treningi so pričele ponovno tudi igralke v Hrastniku.

11. junij – Osnovne šole še vedno ne odprejo vrat telovadnic, tako da so igralke v Trbovljah trenirale na zunanjem igrišču. Zavod za šport Zagorje pa je igralkam omogočil trening v športni dvorani Zagorje.

24. junij – Zadnji trening v šolskem letu 2019/20, ki je potekal v športni dvorani Polaj.

28. junij – Facebook stran Felix Zasavje je presegla 3000 všečkov.

8. avgust – Felix Zasavje je moral po osmih letih zapustiti klubske prostore na Savinjski cesti.

11. avgust – Felix Zasavje praznuje 11. let delovanja.

12. avgust – Članice in kadetinje so pričele s pripravami na novo sezono. Trening je potekal v športnem parku Rudar v Trbovljah.

2. september – S treningi pričnejo vse selekcije kluba. Zagorske košarkarice še vedno zaradi zaprtja telovadnic trenirajo na zunanjem igrišču.

21. september – Prvi trening za košarkarice Hrastnika v športni dvorani Log v Hrastniku.

22. september – Prijateljska tekma kadetske ekipe proti fantom iz Zagorja in Trbovelj.

9. oktober – Odpovedana članska tekma proti ŽKK Krka zaradi koronavirusa.

15. oktober – Klub pridobi nove prostore v Trbovljah, ki so na precej boljši lokaciji kot prejšnji.

21. oktober – Ponovna prekinitev vseh aktivnosti zaradi koronavirusa.

28. oktober – ODPOVEDAN TURNIR PITYKE CUP 2020 na Madžarskem.

Trenutno so še vedno prekinjene vse aktivnosti v klubu. Prepričani pa smo, da bo leto 2021 bolj naklonjeno športnim aktivnostim in bo naš klub lahko nadaljeval z uspehi tako doma kot tudi v tujini.

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix