Vstopili smo v leto 2020 in s tem za seboj pustili preteklo leto 2019. Leto, ki nam je prinesel zmage, veselje, nepozabne dogodivščine, mednarodne turnirje,…

Ob koncu januarja so se starejše in mlajše pionirke udeležile mednarodnega turnirja Bochnia Cup 2019 na Poljskem. Po odličnih predstavah na turnirju so starejše pionirke osvojile 1. mesto in mlajše pionirke 2. mesto.

Fotografija osebe Športno društvo Felix Zasavje.
Bochnia Cup 2019

V aprilu smo ponovno potovali v tujino, tokrat smo se po letu dni odmora ponovno vrnili na Češko na turnir v Ostravi. Starejše pionirke so ponovile uspeh iz Poljske ter tako tudi na Češkem osvojile 1. mesto, najmlajše pionirke pa so nas razveselile z odličnim 3. mestom.

Fotografija osebe Športno društvo Felix Zasavje.
Najmlajše pionirke v Ostravi – 3. mesto

V maju pa so svojo premoč starejše pionirke prikazale tudi v državnem prvenstvu. V finalni tekmi so Zasavke povsem razbile celjsko ekipo (82:52) in tako pokazale, kaj pomeni kvalitetno delati z mladimi.

Zasavke so postale najboljša košarkarska ekipa do 15 let v Sloveniji

V juniju je sledil tradicionalni domžalski košarkarski maraton, kjer so starejše pionirke že tradicionalno osvojile 1. mesto.

V juniju smo ponovno odšli na mednarodni turnir v tujino. Že drugič zapored smo bili povabljeni na turnir WIT 2019 v Franciji. Tokrat smo prvič odšli na turnir v tujino z letalom, na turnirju pa smo v 16 članski konkurenci osvojili 4. mesto.

Fotografija osebe Športno društvo Felix Zasavje.
Ponavadi po cesti, tokrat pa kar po zraku

Začetek sezone smo pričeli v rahlo spremenjeni zasedbi. Zaradi družinske selitve je klub zapustila naša najboljša igralka pretekle sezone v pionirski ekipi Semra Huremkić (MVP v Bochnii, Ostravi in v državnem prvenstvu). Zaradi študija pa je prenehala z igranjem tudi Teja Vrtačnik, ki je bila zadnje tri sezone članska igralka. Prišlo pa je kar nekaj novih pionirskih in članskih igralk. Prav tako smo ponovno po nekaj letih vzspostavili košarkarsko ekipo v Hrastniku.

Fotografija osebe Športno društvo Felix Zasavje.
Zaradi odnosa do kluba smo veseli, da je bila del naše ekipe

V septembru smo organizirali tudi Zasavje Basketball Cup, ki je potekal v Zagorju ob Savi, na turnirju pa je nastopilo 6 ekip iz 4 različnih držav. Zasavke so na koncu osvojile 4. mesto. Zmagala je italijanska ekipa Interclub Muggia.

Fotografija osebe Športno društvo Felix Zasavje.
Župan Matjaž Švagan predaja pokal ekipi Interclub Muggia za 1. mesto

V oktobru smo s člansko ekipo vstopili že v 4. sezono v mednarodni Extra Ligi, po podobni poti pa so letos krenile tudi pionirske igralke, ki tekmujejo v mednarodni LWB ligi.

Fotografija osebe Športno društvo Felix Zasavje.
Članska ekipa na gostovanju v Celovcu

Ob koncu meseca oktobra smo odšli na mednarodni turnir Pytike Cup v Nagykoros na Madžarsko, kjer smo prvič nastopili z dvema ekipama. Starejše pionirke so tokrat osvojile 2. mesto na turnirju.

Fotografija osebe Športno društvo Felix Zasavje.
Najmlajše pionirke na turnirju na Madžarskem

V decembru pa smo se s kadetsko ekipo udeležili na povabilo Vindi Varaždin, turnirja Sv. Nikole v Varaždinu na Hrvaškem. Po dobrih predstavah se je naša ekipa uvrstila v finale, kjer pa so Zasavke morale priznati premoč ekipi Pomurja. Kar nekaj časa je že minilo od osvojenega pokala v kadetski kategoriji, tako da smo bili v klubu z 2. mestom več kot zadovoljni.

Fotografija osebe Športno društvo Felix Zasavje.
Srebrne kadetinje v Varaždinu

Leto 2019 je bilo zelo pestro in že nestrpno pogledujemo v dogodke, ki nas čakajo v letošnjem letu 2020. S številnimi ekipami bomo v tem letu obiskali turnirje na Poljskem, Češkem, Franciji, Hrvaški, Madžarski,… Še naprej se bo članska ekipa potegovala za čim boljšo uvrstitev v Extra Ligi in pionirke v LWB Ligi.

Skratka 2019 smo počistili po dolgem in počez, tako da lahko gremo z veseljem ter optimizmom naprej.

Ena Ekipa – Eno Srce

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix