V mestu Županja na Hrvaškem je potekal mednarodni košarkarski turnir za kadetinje, katerega so se udeležile igralke štirih držav. Poleg naše ekipe so na turnirju nastopile še ekipe: Županja (Hrvaška), Brod na Savi (Hrvaška), Srebrenik (BIH), Tuzla (BIH) in Novi Sad (Srbija). Kljub temu, da je bil turnir namenjen za kadetske ekipe, so ekipo Felix Zasavje zastopale pionirske igralke. Turnirja se je udeležilo 10 igralk s povprečno starostjo 12,5 let. Presenetile so prav vse prisotne na turnirju, prav tako kot smo bili mi pozitivno presenečeni nad organizacijo turnirja, gostoljubnost domače ekipe in igralk ter prijateljskih odnosov z ostalimi sodelujočimi ekipami.

ekipa3

Zasavske igralke so odlično vstopile v turnir, saj so že na prvi tekmi presenetile ter na koncu celo prepričljivo premagale ekipo Tuzle. Po prvi zmagi smo odšli na zasluženo pijačo v bližnji lokal ter kasneje pot nadaljevali do restavracije, kjer nas je čakalo odlično kosilo. Zadnja tekma sobotnega sporeda pa se je odvijala med ekipama Felix Zasavje in Brod na Savi. Odličen začetek tekme je že napovedal nedeljsko finale, ki so ga odlične Zasavke ob koncu tekme tudi potrdile. Sledila je večerja ter zaslužena zabava, ki jo je organiziral domači klub in seveda tudi na tem dogodku nismo manjkali.

ekipa4

Nedeljsko jutro se je začelo z zajtrkom, v pričakovanju finalne tekme. Čakala nas je tekma z ekipo Novosadska ženska košarkarska akademija, ki prav tako kot mi, na turnirju še ni poznala poraza. Finalno tekmo smo začeli odlično ter v začetnih minutah tudi rezultatsko povedli, vendar so nasprotne igralke hitro kaznovale naše napake ter povedle. Ob koncu tretje četrtine je bila prednost ekipe iz Srbije že 19 točk, vendar je odličen začetek zadnje četrtine ponovno dal upanje naši ekipi. Na koncu Zasavke žal niso uspele narediti preobrata, so pa klub temu prikazale odlično igro, kar so z bučnim aplavzom v dvorani potrdili gledalci.

ekipa2

Po tekmi je sledila podelitev priznanj, pokalov in medalj za nastopajoče igralke, med katerimi so naše borbene igralke dosegle odlično drugo mesto. Sledila je večerja v mestu ter pot domov v Zasavje!

ekipa1

Igralka Lea:Na turnir v Županji smo odigrale 3 zelo dobre in borbene tekme, bili smo najmlajša ekipa na turnirju. Vsi so nas zelo pohvalili, na turnirju smo dosegle 2. mesto s katerim smo bile zelo zadovolje. Domačinke pri katerih pa smo prespale so bile zelo prijazne. Zelo sem vesela, da sem se ga udeležila, saj je bilo nepozabno!

Igralka Maša: “Glede na to, da smo igrale za ekipo U16 smo za moje pojme igrale perfektno. Borile smo se in igrale kot bi bila to naša zadnja tekma v karieri. Vse smo sodelovale kot ekipa, si podajale, igrale bloke in različne napade. Za zadnjo tekmo proti Srbiji pa nam je zmanjkalo le še malo, vendar smo kljub temu igrale odlično.”

Igralka Kim: “Na turnirju v Županji je bilo vzdušje neverjetno. Ekipe so bile zelo dobre. Naša ekipa je tekmovala za U16, kar je še bolj neverjetno, saj je bilo povprečje naših igralk 12,5 let. Družine pri katerih smo spale so bile pa zelo prijazne in so dobro skrbele za nas. Na koncu smo našle ekipo, ki je bila v finalu boljša od nas.”

Igralka Semra: “V Županji na turnirju smo se imele zelo lepo, vse igralke so nas sprejele zelo lep in zelo so bile prijazne do nas. Na tekmah pa smo se odlično odrezale.”

Trener Miha: “Najprej bi se rad zahvalil organizatorjem za povabilo ter odlično organizacijo turnirja. Pohvale pa si zasluži tudi vseh 10 igralk, ki se redno udeležujejo turnirjev v tujini. Igro katero so prikazale je navdušila ostale ekipe, gledalce in tudi naju z Markom. Odigrale smo zares tri vrhunske tekme ter zasluženo osvojili 2. mesto. Prepričan sem, da je za vse nas bila to ena zares lepa izkušnja. Se pa že velim prihajajočih turnirjev!”


Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix