Obveščamo vas, da lahko del sredstev, ki jih morate sicer v okviru davčnih obveznosti iz naslova dohodnine poravnati Republiki Sloveniji, namenite Športnemu društvu Felix Zasavje. Spodaj so podana kratka pojasnila, na kakšen način lahko pomagate klubu v okviru namenitve dela dohodnine za donacije, hkrati pa so priložene tudi povezave do pojasnil Finančne uprave Republike Slovenije.

Davčni zavezanec rezident lahko v skladu z Zakonom o dohodnini (ZDoh-2) namreč zahteva, da se do 0,5% dohodnine od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov.

Upravičenci, katerim je mogoče nameniti del dohodnine, so objavljeni na seznamu, ki je dostopen na spletni strani FURS, med njimi pa je tudi Športno društvo Felix Zasavje.

Kako nameniti del dohodnine ŠD Felix Zasavje?

Zavezanec lahko izpolnjen obrazec za namenitev dela dohodnine odda:

  • elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki ali
  • osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu.

Obrazec se nahaja na spletnem mestu FURS: https://edavki.durs.si/OpenPortal/Dokumenti/doh_don.i.sl.pdf

Navodila za izpolnjevanje zahteve za namenitev dela dohodnine za donacije pa so objavljena na spletni strani FURS: https://edavki.durs.si/OpenPortal/Dokumenti/doh_don.n.sl.pdf

Za vložitev zahteve za namenitev dela dohodnine ni nobene takse!

Seznam upravičencev je dostopen TUKAJ. Športno društvo Felix Zasavje se nahaja pod zaporedno številko 3453, davčna številka pa je: 99158264.

Podrobnejša pojasnila so dostopna na spletni strani Finančne uprave Republike Slovenije: https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix