V tem vikendu so igralke Felix Zasavje odigrale kar nekaj pionirskih tekem. Tekmovalni vikend so predčasno otvorile starejše pionirke Felix Zasavje, ki so se v petek, 8.12., odpravile na gostovanje h ljubljanski Iliriji, naslednji dan je sledil turnir mlajših pionirk v Mariboru, v nedeljo pa so se na pot v Slovenske Konjice ponovno odpravile starejše pionirke.

U15: Akson Ilirija – FELIX ZASAVJE 71:60 (15:18, 21:19, 19:15, 16:8)

Strelke za Felix Zasavje: Lea Bartelme 14, Pia Razboršek 10, Maša Božjak 10, Eva Čop 10, Tjaša Erman 10, Kim Žibert 4 in Maša Holešek 2

Ekipa Felix Zasavje se je na prestavljeni tekmi 1. kroga drugega dela tekmovanja za starejše pionirke pomerila z ekipo Akson Ilriija, ki je tudi aktualni državni prvak v tej kategoriji, zato se je že pred tekmo vedelo, da Zasavke čaka težko gostovanje. Igralke Felix Zasavje so dobro začele tekmo in bile celo prvo četrtino v rahli rezultatski prednosti. V drugi četrtini se je sicer pojavilo nekaj nepotrebnih napak v igri, vendar so Zasavke z disciplinirano igro uspešno zaključevale napade ter ves čas ohranjale prednost iz prve četrtine. V drugem polčasu pa je upadla zbranost zasavskim igralkam in zaradi nekaj hitro izgubljenih žog so Ljubljančanke uspele rezultatsko uloviti Zasavke ter si ustvariti manjšo prednost. V zadnji četrtini se je ponovila zgodba iz članske tekme proti Kranjski Gori, ko ekipa Felix Zasavje ni uspela doseči koša v obdobju nekaj minut. Tokrat so Zasavke prvi koš dosegle šele v sedmi minuti zadnje četrtine, kar je omogočilo domačim igralkam, da so si ustvarile dovolj visoko prednost, da so na koncu tudi zmagale.

Izjava igralke Maše Božjak:Tekmo smo začele z veliko željo in borbenostjo. Dokazale smo, da smo si zelo enakovredne. V zadnji četrtini smo malo popustile in pustile preveč lahkih košev.”

Izjava igralke Eve Čop: “Danes smo imele tekmo proti Iliriji. Dobro smo začele, ampak proti koncu nam je koncentracija malce padla in izgubile smo veliko žog. Na koncu je bila zmaga na njihovi strani.”

U13: Maribor Vijola – FELIX ZASAVJE 36:56 (8:8, 10:19, 9:10, 9:19)

Strelke za Felix Zasavje: Lea Bartelme 27, Lucija Mejač 14, Kim Žibert 11 in Sara Vodlan 4

V zasneženem sobotnem jutru so se mlajše pionirke odpravile na turnir v Maribor. Zaradi neprevozne ceste se tekme ni mogla udeležiti Feja Smodiš. V prvi četrtini so igralke obeh ekip prikazale nekoliko nervozno igro s kar precej izgubljenimi žogami in zgrešenimi meti, tako se je prva četrtina končala z izenačenim rezultatom 8 proti 8. Zasavke so v drugi četrtini uspele nadigrati Mariborčanke in si ustvariti prednost pred drugim polčasom. V tretji četrtini so igralke Felix Zasavje kontrolirale prednost iz prvega polčasa, ki so jo v zadnjem delu tekme še povečale in tekmo mirno pripeljale do konca.

 

U13: FELIX ZASAVJE – Cinkarna Celje Laško 53:40 (8:15, 23:0, 4:17, 18:8)

Strelke za Felix Zasavje: Lea Bartelme 25, Kim Žibert 16, Lucija Mejač 7 in Sara Vodlan 5

Takoj po koncu prve tekme z Mariborom je igralke Felix Zasavje čakala že druga tekma proti ekipi Cinkarna Celje Laško. Prvo četrtino so Zasavke začele slabo ter dopustile nasprotnicam, da so prihajale do lahkih zaključkov. Prva četrtina se je končala s prednostjo Laščank za 7 točk. Povsem drugo predstavo pa so igralke Felix Zasavje prikazale v drugi četrtini, ko nasprotnicam niso dovolile koša, v napadu pa so uspešno zaključevale na krilih razpoloženih Lee Bartelme in Kim Žibert. Drugi polčas je potekal v podobnem ritmu kot prvi. Zasavke so bile v tretji četrtini ponovno nerazpoznavne, kar so nasprotne igralke izkoristile in zmanjšale razliko pred zadnjo četrtino, v kateri pa so vajeti igre ponovno prevzele Zasavke ter tekmo mirno pripeljale do konca.

U15: Konjice – FELIX ZASAVJE 50:46 (12:14, 24:8, 4:12, 10:12)

Strelke za Felix Zasavje: Lea Bartelme 13, Pia Razboršek 11, Maša Božjak 6, Eva Čop 5, Tjaša Erman 4, Neža Celestina 3, Kim Žibert 2 in Maja Avbelj 2

V nedeljo je bil čas za še drugo tekmo starejših pionirk v podaljšanem vikendu, tokrat so Zasavke gostile v Slovenskih Konjicah. Tekmo so igralke Felix Zasavje pričele solidno in nadzirale potek prve četrtine, vendar domačinke niso dopustile rezultatskega pobega zasavske ekipe. V drugi četrtini pa je sledil popoln padec v igri Zasavk, kar je botrovalo  dvomestni prednosti nasprotnih igralk pred pričetkom drugega polčasa. Ekipa Felix Zasavje je v drugem polčasu želela rezultatsko ujeti Konjičanke, vendar je za preobrat zmanjkalo nekaj zbranosti v obrambi ter razpoloženosti v napadu. Kljub slabši predstavi so bile Zasavke v igri za zmago vse do konca tekme, vendar je na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče. Že naslednjo tekmo bodo starejše pionirke odigrale v četrtek, 14.12.,  v Športni dvorani Polaj, ko bodo gostile ekipo Pomurje.

 


Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix