V soboto, 16.12., se je ekipa starejših pionirk Felix Zasavje odzvala povabilu in se udeležila že tradicionalnega mednarodnega novoletnega turnirja za starejše pionirke, ki je potekal v organizaciji ŽKK Krka Novo mesto.

FELIX ZASAVJE : Slavia Trnov 62:42 (25:9, 21:10, 6:5, 10:23)

Strelke za Felix Zasavje: Tjaša Erman 14, Maja Avbelj 10, Kim Žibert 8, Pia Razboršek 8, Maša Holešek 7, Eva Čop 6, Maša Božjak 4, Lea Bartelme 2, Saša Primožič 2 in Semra Huremkič 1

 

Na polfinalni tekmi se je ekipa Felix Zasavje pomerila s slovaško ekipo Slavia Trnov. Zasavke so že v prvi četrtini prevzele vajeti igre v svoje roke in si uspele ustvariti prednost 16 točk že po prvih desetih minutah igre. V drugi četrtini so igralke Felix Zasavje držale isti tempo igre in prednost ob polčasu je znašala že 27 točk. V drugem polčasu so Zasavke odigrale dovolj zbrano, da so tekmo mirno pripeljale do konca. Končni rezultat je bil 62 proti 42. V finalu je zasavske košarkarice pričakala domača ekipa Krka, ki je na prvi tekmi turnirja z visoko razliko premagala hrvaško ekipo ŽKK Zadar.

Izjava igralke Maje Avbelj:“Danes zjutraj smo se odpravili na turnir v Novo mesto. Prvo tekmo smo začele zelo dobro, igrati smo morali po A in B sistemu. Vmes smo se malo izgubile, a na koncu se je vse izteklo nam v prid in zmagale smo polfinale. Po tem smo se šli slikat s pokalom iz evropskega prvenstva. Za tem smo odšli nekaj pojest, zdaj pa čakamo finale.”

Izjava igralke Saše Primožič:“Danes zgodaj zjutraj smo se odpravili proti Novemu mestu na turnir. Prvo tekmo smo igrale dobro, vendar smo ob polčasu začele popuščati. Tekmo pa smo vseeno zmagale za približno 20 točk. Kmalu za tem smo odšle na kosilo sedaj pa čakamo finale.”

 

ŽKK Krka – FELIX ZASAVJE 62:66

Za Felix Zasavje so nastopile: Tjaša Erman, Hana Husič. Maja Avbelj, Neža Celestina, Lea Bartelme, Kim Žibert, Pia Razboršek, Maša Božjak, Eva Čop, Saša Primožič, Maša Holešek in Semra Huremkič

Tekmo so bolje začele domačinke, ki so dosegle 9 zaporednih točk, igralke Felix Zasavje pa v tem času niso uspele zadeti. Prvi koš je po 5 minutah igre dosegla Hana Husič, ki je z dvema zaporednima košema zmanjšala zaostanek Zasavk. V nadaljevanju četrtine so novomeščanke še vedno prednjačile, tako da so prvo četrtino dobile za več kot 10 točk. V drugi četrtini so Zasavke prikazale svojo klasično igro z agresivno obrambo in hitrimi protinapadi ter tako spreobrnile potek tekme v svojo korist. V tretji četrtini so igralke Krke lovile rezultatski priključek, kar jim je tudi uspelo v zadnjem delu tekme, ko so si minuto pred koncem tekme priborile 3 točke prednosti. Igralke Felix Zasavje so uspele rezultat izenačiti in sledil je podaljšek, v katerem so si zasavske igralke priborile zmago. V najboljšo peterko turnirja sta bili izbrani igralki Felix Zasavje Semra Huremkič in Lea Bartelme, slednja je bila tudi najkoristnejša igralka turnirja.

Izjava igralke Pie Razboršek:“V prvi tekmo smo igrale proti nasprotnicam iz Slovaške, ki so nam morale priznati poraz, čeprav nismo igrale dobre obrambe. V drugi tekmi pa so bile nasprotnice iz Krke, s katerimi smo bile celo tekmo izenačene in na koncu so odločale zadnje minute na podaljških ter jih zmagale z borbeno obrambo in dobrimi napadi. Vse smo se borile do konca.”

Izjava igralke Semre Huremkič:“Danes dne, 16.2.2017, smo imele turnir na katerem smo bile prve. Prvo tekmo smo imele proti slovaški ekipi. To tekmo smo kar v redu igrale, čeprav bi lahko še boljše. Po tekmi smo imele nekaj časa prosto in kosilo. Potem smo od 15h in 15 minut imele finale. Finale smo igrale zelo dobro, vključno s podaljški. Na koncu smo zmagale. Smo zelo vesele.”


Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix