Z odigranim 4. krogom se je tudi zaključil prvi del tekmovanja v mednarodni košarkarski ligi LWB. Naše starejše pionirke iz obeh ekip Felix Zasavje A in Felix Zasavje B so gostovale na turnirju na Hrvaškem v Svetem Martinu na Muri, ki ga je gostila ekipa Radost Čakovec.

Felix Zasavje A do novih dveh zmag v ligi LWB

Prva tekma turnirja je potekala med domačo ekipo Radost Čakovec in našo A ekipo. Z odlično odigrano 1. četrtino so Zasavke prišle do občutne prednosti, saj je bil rezultat 25:11. V 2. četrtini so naše igralke prednost povečale še za dodatne 4 točke. Drugi polčas pa je potekal precej bolj izenačeno, nekajkrat so se domače igralke tudi nevarno približale, ko je prednost zasavske ekipe znašala manj kot 10 točk. V zadnjih minutah pa so po nekaj lepih akcijah naše košarkarice ponovno prišle do varnejše prednosti in tekmo mirno pripeljale do konca.

Druga tekma na turnirju pa je bila povsem v znamenju zasavske košarke. Na parketu sta se letos prvič in tudi zadnjič v ligi LWB srečali obe naši pionirski ekipi. Po pričakovanju je bila boljša A ekipa, a kljub temu so naše mlajše košarkarice, ki tvorijo B ekipo prikazale všečno košarko in se hrabro borile do konca tekme. Tekma se je končala z rezultatom 51:26.

Felixov dvoboj

Na zadnji tekmi pa sta se pomerili še domača ekipa Radost in Felix Zasavje B. Po dobrem začetku naših košarkaric so ob koncu 1. četrtine rahlo popustile, tako se je uvodnih 10 minut tekme končalo s prednostjo domače ekipe 18:9. Boljša obramba Zasavk v nadaljevanju tekme je pomenila tudi manj prejetih košev, poznala pa se je tudi že utrujenost naših košarkaric. Tekma se je končala z rezultatom 71:27.

Iz tekme v tekmo so boljše – Felix Zasavje B

Radost Čakovec : Felix Zasavje A 56:66 (11:25, 7:11, 19:16, 19:14)

Felix Zasavje A : Felix Zasavje B 51:26 (17:9, 10:2, 8:12, 16:3)

Radost Čakovec : Felix Zasavje B 71:27 (18:9, 13:4, 13:4, 12:5)

Za ekipo Felix Zasavje A so na turnirju nastopile: Julija Potrbin, Maša Kurent, Lucija Mejač, Zala Bajda, Eva Babič, Maruša Matovski, Pija Vincek, Sara Špajzer, Sara Vodlan, Gaja Glažar in Žana Dolenc Čučnik

Za ekipo Felix Zasavje B so na turnirju nastopile: Daša Hudomalj, Lea Celestina, Alja Grabnar, Alja Hudomalj, Monia Kmetič, Tamara Cvetkovič, Mia Smrekar in Zala Zupančič

Gaja Glažar, igralka Felix Zasavje A: “Danes smo imele turnir v Čakovcu. Prvo tekmo so odigrale proti domačim in jo odigrale solidno kar se je na koncu izkazalo z zmago. Na drugi tekmi pa smo se pomerile z B ekipo Felixa, odigrale smo jo prav tako dobro in turnir zaključile z dvema zmagama.”

Ekipa Felix Zasavje A je 1. del tekmovanja zaključila na 5. mestu in se tako uvrstila med najboljših šest ekip, ki se bodo borile za uvrstitev na zaključni turnir najboljših 4 ekip v ligi LWB. Poleg naše ekipe so se tja uvrstile še Interclub Muggia in Tigrotte Trieste iz Italije, Istok Zagreb in Jabuka Zaprešić iz Hrvaške ter UBI Graz iz Avstrije.

Ekipa Felix Zasavje B pa je 1. del tekmovanja končala na 9. mestu in se bo v razigravanju pomerila z ekipo Radost Čakovec in Litijo.

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix