V nedeljo, 6.10.2019, je v Športni dvorani Polaj v Trbovljah potekala tekma LWB lige med ekipama Felix Zasavje A in Jabuka Zaprešić. Prvi turnir za ekipo Felix Zasavje A bi sicer moral potekati v Trstu, a je bil zaradi odsotnosti tržaške ekipe razdeljen na tekmo med Jabolčarkami in Zasavkami ter na tekmi obeh ekip z ekipo Tigrotte Trieste v Trstu, ki se bosta odigrali v naslednjih tednih.

Felix Zasavje – Jabuka Zaprešić 62:77 (20:8, 4:24, 21:21, 17:24)

Za Felix Zasavje so nastopile: Sara Vodlan, Lucija Mejač, Julija Potrbin, Maša Kurent, Gaja Glažar, Pija Vinček, Klara Celestina, Eva Babič, Zala Bajda, Žana Dolenc Čučnik, Maruša Matovski in Larisa Koren

Tekmo so bolje odprle domače košarkarice, ki so si v prvi četrtini ustvarile dvomestno prednost. V drugi četrtini pa Zasavke nikakor niso našle poti do koša, kar so s pridom izkoristile gostujoče košarkarice, ki so četrtino dobile s kar 24 proti 4 in prevzele pobudo na tekmi. V tretji četrtini so se igralke Felix Zasavje nekajkrat približale Hrvaticam, vendar so gostujoče igralke vedno našle odgovor, tako da je zmaga pripadla ekipi Jabuka Zaprešić. Poleg zaostale tekme prvega kroga s tržaško ekipo Tigrotte Trieste ekipo Felix Zasavje A v nedeljo, 20.10.2019, čaka domači turnir v Športni dvorani Polaj, kjer se bodo pomerile z Litijo in hrvaško ekipo Istok Zagreb.

Izjava igralke Žane Dolenc Čučnik, Felix Zasavje: “Ker je bila to moja prva tekma, nisem vedela kaj pričakovati. V prvih dveh četrtinah smo bile borbene in zagrete za žogo, po drugi četrtini pa smo začele popuščati, vendar se mi je kljub porazu tekma zdela odlična.”

Izjava trenerja Marka Bučaliča, Felix Zasavje: “V nedeljo smo odigrali prvo tekmo v letošnji sezoni, zato se je poznalo, da smo bili na trenutke premalo zbrani, kar je vodilo do nepotrebnih napak. Slabosti, ki so se pokazale na tekmi z Jabuko iz Zaprešića, bomo morali tekom sezone s trdim in zavzetim delom postopno odpravljati, sicer pa smo pokazali tudi veliko pripravljenosti, da kot ekipa na tekmah unovčimo znanje, ki ga pridobivamo na treningih, zato se že veselim prihodnjih tekem.”

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix