Ekipa Felix Zasavje A se je v nedeljo, 10.11.2019, odpravila na gostovanje v Trst, kjer jih je na prestavljeni tekmi prvega kroga tekmovanja pričakala domača ekipa Tigrotte Trieste.

LWB, League Without Borders, 1. krog

Tigrotte Trieste – Felix Zasavje 91:41 (21:8, 33:3, 23:15, 14:15)

Za Felix Zasavje so nastopile: Julija Potrbin, Maša Kurent, Maruša Matovski, Zala Bajda, Eva Babič, Larisa Koren, Sara Špajzer, Sara Vodlan, Klara Celestina, Žana Dolenc Čučnik in Pija Vincek

V prvem krogu LWB lige so igralke ekipe Felix Zasavje A odigrale tekmi turnirja na ločenih terminih in sicer so se na domačem parketu dvorane Polaj v nedeljo, 6.10.2019, pomerile s hrvaško ekipo Jabuka Zaprešić, ki je tekmo tudi dobila, v nedeljo, 10.11., pa je bila na sporedu še druga tekma prvega turnirja, ki se je odigrala v Trstu. Ekipa Tigrotte Trieste je namreč gostila ekipi Jabuka Zaprešić in Felix Zasavje A. Prvo tekmo so med seboj odigrale Italijanke in Hrvatice, boljše pa so bile domačinke, ki so slavile s 64 proti 44, nato pa je bila na sporedu še tekma med Tigrotte Trieste in Felix Zasavje A.

Na začetku prve četrtine sta bili obe ekipi dokaj izenačeni, nato pa so Tržačanke uspele povečevati prednost in predvsem po zaslugi uspešne igre v zadnjih minutah četrtine je bila njihova prednost po koncu četrtine 13 točk. V drugi četrtini pa so bile domačinke prepričljivo boljše, saj so bile z odločno igro v obrambi in hitrimi protinapadi vsaj korak pred Zasavkami. V drugem polčasu so se igralke Felix Zasavje A uspešneje zoperstavile domačinkam in igra je bila v drugem delu bolj ali manj izenačena, toda zaradi velike razlike v prvem polčasu je bila tudi končna razlika na koncu tekme kar 50 točk. V naslednjem krogu se bo ekipa Felix Zasavje A odpravila na gostovanje v Gradec, kjer jih bo poleg tekme z domačo ekipo UBI Graz čakala tekma proti ekipi Interclub Muggia.

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix