Kako je biti članica kluba že od 1. razreda dalje, dobro ve naša igralka Hana Husić. Danes dijakinja 1. letnika srednje šole je svojo košarkarsko pot začela v košarkarski šoli ŠD Felix in jo kmalu nadaljevala kot igralka najmlajših pionirk Felix Zasavje. Medalje za 1. mesto je domov nosila iz Češke, Madžarske, Poljske in tudi bila državna prvakinja ter podprvakinja. V zadnjih sezonah je nepogrešljiva igralka članske ekipe in tudi trenerka, ki deluje pri najmlajših igralkah v klubu.

Hana, za začetek, dve najbolj zanimivi stvari o tebi?

Sem vedno nasmejana in za zabavo ter vedno spodbujam soigralke ne glede na rezultat.

Kdaj si začela trenirati košarko?

Košarko treniram že od drugega razreda osnovne šole.

Kako bi opisala košarko z eno povedjo?

Košarka ni le igra, je način življenja

Se spomniš svoje prve tekme (in kakšnih zanimivih podrobnosti)?

Nisem povsem prepričana, če je bila to moja prva tekma, vsekakor pa ena prvih in to na turnirju v Ostravi. Tam smo zmagale samo eno tekmo, vendar glede na našo starosti in znanja smo bile tudi s tem zadovoljne.

Prvi turnir (Ostrava 2013) Hana (številka 10, ki čepi)

Bi nam povedala kaj o tvojem šolanju in ali kaj vpliva na tvoje treninge?

Potrudim se, da najprej poskrbim za šolo, potem pa trening. Sicer se vsekakor bolj veselim odhoda na trening ali tekmo, kot pa v šolo.

Kaj si želiš početi v prihodnosti (poklic, košarkarska kariera)?

V prihodnosti se vidim tako, da igram košarko le rekreativno, saj mislim, da nisem prav za kariero. Šolo bom končala kot ekonomski tehnik in se tudi vidim v tem poklicu.

Mednarodni turnir WIT 2019 v Franciji

Kaj pa počneš v prostem času (ko nisi v šoli ali na igrišču)?

Prosti čas rada preživljam s svojimi prijatelji zunaj in z družino.

Dogodek (s tekme, treninga, turnirja,..), ki ti bo vedno ostal v spominu?

Mislim, da ena od tekem, ki si jo bom najbolj zapomnila je finalna tekma, kjer smo zmagale ter s tem postale državne prvakinje.

Katero slavno osebo bi najraje spoznala?

Najraje bi spoznala Gorana Dragića.

Mednarodni turnir Bochnia Cup 2017 na Poljskem

Že v prejšnjem šolskem letu si se preizkusila kot trenerka ter tudi letos uspešno nadaljuješ trenersko pot. Kako to, da si se odločila, da postaneš trenerka?

Že nekaj časa mi je všeč vloga trenerja. Najprej sem hodila gledati mlajše selekcije na treninge ter podrobno opazovala delo trenerjev. Kasneje mi je Miha ponudil, da postanem trenerka in sem seveda tudi sprejela. Upam, da bom čim dalj časa trenerka najmlajše ekipe.

Kako bi sebe ocenila kot trenerko? Si bolj stroga ali bolj popustljiva?

Nisem stroga, sem bolj popustljiva, saj nisem toliko starejša od punc in še nimam toliko izkušenj. Mogoče pa z leti postanem bolj stroga.

Mednarodni turnir Županja 2017

Imaš nasvet za mlade košarkarje in košarkarice?

Vsem mladim košarkarjem in košarkaricam bi povedala, da dokler so veseli ter uživajo v tem kar počnejo, naj to počnejo, saj ni vedno pomemben rezultat, ampak tudi želja in veselje.

KAJ PA O HANI MENIJO SOIGRALKE IN BIVŠE SOIGRALKE:

Sara Vodlan, soigralka: “Hana nas vedno spodbuja na tekmah, je pozitivna in nasmejana. Ni le moja soigralka, ampak tudi dobra prijateljica.”

Semra Huremkić, bivša soigralka: “Hana je zelo prijazna in tudi zelo skrbna igralka. Poznam jo že zelo dolgo in imam najlepše mnenje.”

Maša Božjak, bivša soigralka: “Hana je zelo prijazna in zelo dobra košarkarica. Na treningih smo se vedno dobro razumele. Je borbena in zelo predana svoji ekipi in košarki. Verjamem, da bo v prihodnje dosegla še veliko uspehov.”

Vanja Stanojević, soigralka: “Nasmejana, vztrajna. odločna, velikokrat pride do situtacije, ko nama je smešna podobna zadeva. Obe igrava na poziciji centra, zato sva na treningih velikokrat nasprotnici.”

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix