Športno društvo Felix Hrastnik tudi uradno ne obstaja več! Društvo je bilo ustanovljeno 27.9.2012 z namenom približati košarko dekletom v občini Hrastnik. Košarkarska šola je delovala že pred ustanovitvijo društva in sicer na OŠ Narodnega heroja Rajka v Hrastniku ter tudi na podružnični šoli na Dolu. Obe ekipi sta tako nastopili prvič že na Velikem novoletnem turnirju, ki je bil organiziran v športni dvorani v Hrastniku.

F79_s

     Veliki novoletni turnir v Hrastniku 2011

Na omenjenem turnirju je nastopilo rekordnih 11 ekip in sicer: KŠ Dol pri Hrastniku, KŠ Hrastnik, KŠ Ivana Cankarja, KŠ Trbovlje, KŠ Tončke Čeč, KŠ Alojza Hohkrauta, KŠ Ivana Skvarče, KŠ Toneta Okrogarja, KŠ Kisovec, KŠ Ivana Kavčiča in KŠ Mlinše. Skupaj je na turnirju nastopilo kar 145 igralk, kar je še vedno rekordno število. Prav zaradi interesa deklet v občini Hrastnik za igranje košarke ter glede na to, da je bil do sedaj največji turnir izpeljan ravno v Hrastniku, smo se odločili ustanoviti društvo, ki bo omogočal hrastniškim dekletom udejstovanje v košarki. Tako smo ob naslednjem šolskem letu tudi ustanovili društvu z uradnim imenom Športno društvo Felix Hrastnik.

F66_s

      Veliki novoletni turnir v Hrastniku 2011

Športno društvo Felix Hrastnik je v najboljšem obdobju imel v košarkarski šoli približno 50 članic ter še 23 članic selekcionirane ekipe, ki je trenirala sprva v osnovnošolski telovadnici na Dolu pri Hrastniku, kasneje pa v športni dvorani v Hrastniku. Hrastniške igralke so tako nastopale na Velikih novoletnih turnirjih, Zasavski ligi Felix, v državnem prvenstvu pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije ter na mednarodnih turnirjih v tujini. Prav slednji so najverjetneje igralkam dali najlepše spomine. Udeležile so se naslednjih turnirjev: Ostrava (Češka), Cesenatico (Italija), Szazhalombatta (Madžarska), Bochnia (Poljska), Čakovec (Hrvaška),…

IMG_4800_s

                   Cesenatico (Italija) 2014

F82_s

                       Ekipa Hrastnik

V zadnjih dveh letih pa se je društvo spopadalo s problemi, ki so onemogočali normalno delovanja v občini Hrastnik. Na osnovni šoli društvo ni moglo več izvajati brezplačne košarkarske šole, zato tudi ni bilo več mogoče navduševati mlade košarkarice za igranje košarke. Novoletni turnirji niso bili več organizirani v športni dvorani v Hrastniku, zaradi stalne zasedenosti dvorane, kjer se je kasneje izkazalo, da temu ni tako ter tudi ostalih tekem. Prav tako je Košarkarski klub Hrastnik ob koncu začutil željo po delu z dekleti in ker smo se v društvu zavedali, da žal v tako majhnem mestu kot je Hrastnik ni dovolj prostora za dva kluba, smo počasi prepustili žensko košarko omenjenemu klubu. Zadnji trening je bil tako organiziran ob koncu koledarskega leta, kjer je bilo prisotnih zgolj še 5 deklet.

F84_s

              Ekipa Dol pri Hrastniku

Kljub neuspehu smo v društvu ponosni na kratko vendar uspešno zgodovino mladega (5-letnega kluba), ki je svojim članicam dal ogromno lepih spominov. Zavedamo se, da je bila zgodba dobro zasnovana, vendar žal ob nepodpori lokalne skupnosti obsojena na neuspeh. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, ki so nam na tej kratki poti pomagali. Zahvalili bi se posebej staršem, ki so nam zaupali otroke ter županu gospodu Miranu Jeriču, ki nam je bil pripravljen prisluhniti ter po svojih močeh tudi pomagati.

Upravni odbor ŠD Felix Hrastnik!


Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix