Ekipa Felix Zasavje se je v prvem krogu Extra Lige v Šmarjah pri Jelšah pomerila z domačo ekipo Jelša Šmarje, ki je bila na domačem parketu boljša s končnim rezultatom 73 proti 47.

Extra Liga, 1. krog,
Jelša Šmarje – FELIX ZASAVJE 73:47 (17:10, 19:4, 18:23, 19:10)

Felix Zasavje: Hana Husič, Maja Avbelj, Lucija Mejač, Tjaša Muhovic, Lucija Guzaj, Sara Vodlan, Maša Holešek, Maja Magister in Barbara Brucci

V soboto, 5.10.2019, so bile na sporedu uvodne tekme četrte sezone Extra Lige. Žreb pred začetkom sezone je določil, da bodo zasavske košarkarice svojo prvo tekmo odigrale v Šmarju pri Jelšah, kjer so v minuli sezoni tudi zaključile tekmovalno sezono. Čeprav so prvi koš na tekmi dosegle Zasavke, so tekmo boljše otvorile domače košarkarice, ki so si že v prvih minutah uspele priigrati rezultatsko prednost. Predvsem v drugi četrtini košarkarice Felix Zasavja nikakor niso uspeli najti poti do koša Šmarčank, tako da se je prednost iz prve četrtine do konca prvega polčasa občutno povečala.

V drugem polčasu so Zasavke uspele presenetiti domačinke in so s spremenjeno igro v obrambi in hitrimi protinapadi ter tudi nekaj uspešno izvedenimi meti od daleč zmanjšale razliko na deset točk, vendar so igralke Jelša Šmarje uspele odgovoriti z nekaj uspešno izvedenimi meti, igralke Felix Zasavje pa se niso več uspele približati in vrniti v rezultatsko igro. Zmaga je tako zasluženo ostala v Šmarjah, Zasavke pa bodo novo priložnost za prvo zmago iskale že v petek, 11.10.2019, na domačem parketu, ko bodo ob 17. uri v telovadnici OŠ Trbovlje gostile novomeško Krko.

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix