Članska ekipa Felix Zasavje je v 4. krogu mednarodne Extra Lige v domači dvorani Polaj v Trbovljah gostila ekipo Kranjska Gora – Jesenice. Po infarktni končnici tekme so se zmage veselile naše igralke z rezultatom 67:63.

Dvoboj Felc – Avbelj

Tekmo so bolje začele igralke Felix Zasavje, ki so preko Lucije Guzaj dosegle tudi prvi koš na tekmi. Že v naslednjem napadu je Sabina Felc rezultat izenačila, sledil je delni rezultat 7:0 za gostujoče igralke. Prvo četrtino so zaslužene dobile igralke Kranjska Gora – Jesenice s 7:16. V drugi četrtini so naša dekleta vendarle zaigrala bolje v napadu in ob doseženih 19 točkah ter 13 prejetih zmanjšale prednost Gorenjk. Polčas se je tako končal z rezultatom 26:29.

V 3. četrtini smo lahko spremljali izredno izenačeno srečanje, saj se prednost pred zadnjo četrtino ni bistveno spremenila. Zasavske košarkarice so še vedno zaostajale, prednost gostujočih igralk je bila pred odločilnimi 10 minutami zgolj 2 točki. Izenačeno srečanje je potekalo tudi v prvih šestih minutah zadnje četrtine, nato pa so igralke iz Gorenjske prevzele pobudo ter prišle do visoke prednosti.

Peterka, ki je poskrbela za preobrat

Še 3 minute pred koncem so gostje vodile z rezultatom 47:59, nato pa je sledil zasavski protiudar. Malce spremenjena peterka domače ekipe v postavi Maja Avbelj, Maša Holešek, Lucija Guzaj, Sara Vodlan in Feja Smodiš so z borbeno igro poskušale spremeniti potek tekme. Začelo se je s trojko Maje Avbelj 3 minute pred koncem tekme in to je bila celo prva trojka na tekmi za domačo ekipo. Sicer so gostujoče igralke hitro odgovorile z novim košem za dve točki, nato pa še dve trojki Maje Avbelj po eno trojko pa sta še prispevali Maše Holešek in Lucije Guzaj ter s tem delni rezultat 15:2. Zmago je nekaj sekund pred koncem potrdila Maša Holešek z dvema uspešno izvedenima prostima metoma.

Prosta meta za potrditev zmage

Tako so se Zasavke zasluženo veselile prve zmage v sezoni. Zahvala gre tudi zvestim gledalcem, ki so z bučnim navijanjem, predvsem v zadnjih minutah, ko je ekipi uspel preobrat pripomogli k uspehu ekipe.

Felix Zasavje : Kranjska Gora – Jesenice 69:63 (7:16, 19:13, 14:13, 29:21)

Postava Felix Zasavje: Maja Avbelj 21, Feja Smodiš, Špela Kosem 8, Vanja Stanojević, Tjaša Muhovic 4, Lucija Guzaj 11, Sara Vodlan 1, Maša Holešek 21, Maja Magister in Barbara Brucci 3

FELIX ZASAVJE KRANJSKA GORA – JESENICE
Skupno točk 69Skupno točk 63
Točke prve peterke 65Točke prve peterke 44
Točke klopi 4Točke klopi 19
Prosti meti 16/24Prosti meti 5/10
Trojke 5Trojke 2
Delni rezultat 10:0Delni rezultat 9:0
Zmagovalna ekipa – Felix Zasavje

Igralka Sara Vodlan: “Današnja tekma je bila zelo izenačena. Proti koncu nam je zbranost malo padla, kar so izkoristile nasprotnice. A nismo se predale in dve minuti do konca tekme smo izvedle preobrat ter spet prišle do prednosti. Borile smo se do konca in dokazale, da je zmagovalec določen šele ob zadnjem pisku sirene.” 

V naslednjem krogu bo članska ekipa Felix Zasavje gostovala na Hrvaškem pri FSV Rijeka.

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix