Članska ekipa Felix Zasavje je morala tudi v 3. krogu mednarodne Extra Lige priznati poraz nasprotnicam. Tokrat so naše košarkarice odšle na gostovanje na avstrijsko Koroško v Celovec, kjer so se pomerile proti domači ekipi Koš Celovec.

Prve težave so se pojavile že na poti na tekmo, natančneje na mejnem prehodu Ljubelj, kjer našo igralko Barbaro Brucci avstrijski policisti niso spustili čez mejo. Vzrok je bil, da je Barbara imela vozniško dovoljenje in ne osebno izkaznico oz. potni list. Tako je najvišja igralka Felix Zasavje počakala na slovenski strani meje.

V prvi četrtini je kazalo na zmago

Preostalih 10 igralk je tekmo pričelo odločno in po 4 minutah igre je prednost zasavske ekipe znašala 5 točk (2:7). Prednost se je do konca 1. četrtine še povečala in rezultat na semafor je kazal 13:20. Drugo četrtino so odlično pričele igralke Koš Celovec, ki so naredile delni rezultat kar 11:0 in tako prešle v vodstvo za 4 točke. V tem delu igre so naše igralke dosegle zgolj 2 trojki in dvakrat za dve točki. Kljub slabši drugi četrtini je bil ob polčasu rezultat izenačen na 30:30.

Minuta odmora zasavskih košarkaric

Drugi polčas se je začel s 5 zaporednimi točkami naših igralk, ki so bile večji del 3. četrtine tudi v prednosti. Ob koncu četrtine so naše igralke ponovno popustile in izenačen rezultat se je prenesel tudi v zadnjo četrtino. V prvih 3 minutah zadnje četrtine sta obe ekipi dosegli po 4 točke, potem pa je domače ekipa prešla v vodstvo, katerega niso več izpustile iz rok. Tekma se je tako končala z zmago domače ekipe Koš Celovec z rezultatom 66:60.

Koš Celovec – Felix Zasavje 66:60 (13:20, 17:10, 17:10, 17:11)

Felix Zasavje: Hana Husić 5, Maja Avbelj 20, Špela Kosem 10, Vanja Stanojević, Tjaša Muhovic 2, Lucija Guzaj 10, Sara Vodlan, Maša Holešek 12, Maja Magister in Patricija Koren.

Izjava Miha Bučalič: “Že pred tekmo smo se zavedali, da bo domača ekipa zahteven nasprotnik, kar so Korošice dokazale že v 1. krogu tekmovanja. Tekma je bila vseskozi izenačena in na koncu je odločila borbenost, ki je bila na domači strani bistveno večja. Mislim, da je zaradi tega domača ekipa povsem zasluženo zmagala in ob tej priložnosti jim tudi čestitam.”

Zasavke bodo morale na prvo zmago v sezoni še počakati. Naslednjo priložnost bodo imele že naslednjo nedeljo, ko v športni dvorani Polaj v Trbovljah gostijo ekipo Kranjska Gora – Jesenice.

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix