Članska ekipa Felix Zasavje je v 5. krogu mednarodne Extra Lige na Reki doživela poraz proti domači ekipi FSV Rijeka z rezultatom 91:51.

Druženje ekipe pred tekmo

Naše igralke je na prvi tekmi v letu 2020 čakalo težko gostovanje na Reki, saj je ekipa FSV Rijeka najverjetneje najmočnejša ekipa v tekmovanju Extra Lige. Tokrat je tudi domača ekipa nastopila v kompletni postavi, medtem ko je zasavska zasedba tekmo zaradi bolezni odigrala z osmimi igralkami.

Že v 1. četrtini so domače igralke pokazale svojo moč in preveliko spoštovanje naših igralk kar se je pokazalo tudi na semaforju. Prvih 10 minut se je namreč končalo z veliko prednostjo domače ekipe z rezultatom 30:8. V 2. četrtini so se naša dekleta sprostila ter prikazala dobro igro in celo četrtino dobile s 16:18.

Minuta odmora Felix Zasavje

V drugem polčasu so naše igralke nadaljevale z dobro igro, izjema je nekaj slabših minut kar je domača ekipa izkoristila ter tako prednost tudi povečala. Tekma se je končala z rezultatom 91:51 in kljub porazu so igralke prikazale dobro in všečno košarko.

FSV Rijeka : Felix Zasavje 91:51 (30:8, 16:18, 23:12, 22:13)

Za Felix Zasavje so nastopile: Hana Husić, Maja Avbelj 15, Špela Kosem 2, Vanja Stanojević, Tjaša Muhovic 2, Lucija Guzaj 3, Maša Holešek 16 in Barbara Brucci 13

Izjava trenerja: “Kljub porazu z visoko razliko smo lahko zadovoljni s prikazano igro. Zavedati se moramo, da že dolgo časa nismo igrali tekmo proti tako kakovostnem nasprotniku, ki tudi tekmuje v 1. hrvaški ligi. Vesel sem tudi, da nam domača ekipa ni popuščala in je do konca tekme igrala zavzeto. Čestitke še enkrat vsem osmim igralkam, ki so na tekmi nastopile.”

V naslednjem krogu se bodo naše igralke v telovadnici OŠ Trbovlje ob 18.uri pomerile proti ekipi Jelša Šmarje.

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix