Članska ekipa Felix Zasavje je v 11. krogu mednarodne Extra Lige gostovale pri ekipi Kranjska Gora – Jesenice. Na tekmi, kjer si je zasavska ekipa večkrat preigrala višjo prednost se je odločila šele v zadnjih sekundah tekme z zmago naših košarkaric z rezultatom 70:73.

Prvi koš na tekmi je dosegla domača ekipa, potem pa je ekipa Felix Zasavje na krilih Maše Holešek in Lucije Guzaj dosegla 12 točk in prednost je znašala 12:4. Ob zaključku uvodne četrtine je svoje dodala še Maja Avbelj z 8 točkami zapored in prva četrtina se je končala z lepo prednostjo naše ekipe z 13:25.

Minuta odmora zasavske ekipe

Po treh minutah druge četrtine je naša ekipa vodila že z 15:29, nato pa so sledile slabe minute naših košarkaric. Gorenjke so v tem času naredile delni rezultat 12:0 in prišle samo do zaostanka 4 točk, kasneje pa celo do 2 točk zaostanka. Naše košarkarice so se le ob koncu četrtine zbrale in prvi polčas zaključile po lepi akciji Barbare Brucci in Tjaše Muhovic, ki je dosegla koš ter tako postavila rezultat 30:39.

Maja Avbelj in Maša Holešek sta v 3. četrtini s serijo košev poskrbele, da so naše košarkarice prišle ponovno do višje prednosti, ki je v ob koncu tretje četrtine znašala kar 18 točk (40:58). Domače igralke so sicer v zadnji minuti četrtine zmanjšale rezultat na 44:58.

Felix Zasavje do nove zmage

Zadnjo četrtino so sicer bolje začele igralke Kranjske Gore – Jesenice, ki so dosegle 6 zaporednih točk, vendar so naša dekleta kmalu odgovorile in po trojki Maje Avbelj 6 minut do konca tekme povedle za 13 točk. Prednost se je sicer zmanjšala in 2 minuti pred koncem znašala še vedno velikih 8 točk prednosti. Vendar borbene gorenjske košarkarice se niso predale in sekund pred koncem tekme zaostanke zmanjšale na zgolj 2 točki. Maša Holešek je imela 7 sekund pred koncem dva prosta meta, kjer je prvega zadele in prednost povečala na 3 točke. Drugi prosti met pa zgrešila, vendar je Barbara Brucci dobila skok v napadu in izkušeno žogo zadržala do konca tekme.

Felix Zasavje se je tako veselil še druge zaporedne zmage v ligi. Najboljša strelka zasavske ekipe je bila Maša Holešek, ki je na tekmi dosegla kar 33 točk, sledila ji je Maja Avbelj z 21 točkami.

Kranjska Gora – Jesenice : Felix Zasavje 70:73 (13:25, 17:14, 14:19, 26:15)

Felix Zasavje: Hana Husić, Maja Avbelj 21, Vanja Stanojević, Špela Kosem 1, Tjaša Muhovic 6, Lucija Guzaj 10, Maša Holešek 33, Maja Magister in Barbara Brucci 2

Kranjska Gora – JeseniceFelix Zasavje
Točke7073
Najvišja prednost2 točki18 točk
Prosti meti12/2210/26
Trojke24

V 12. krogu Extra Lige pa bodo naše igralke odigrale zadnjo domačo tekmo, v športno dvorano Polaj prihaja hrvaška ekipa FSV Rijeka. Tekma bo v nedeljo, ob 16.uri.

Vse pravice pridržane 2014, Športno društvo Felix